Green Point Beauty - Testkezelő és kozmetikai szalon Green Point Beauty - Testkezelő és kozmetikai szalon Green Point Beauty - Testkezelő és kozmetikai szalon

Növényi őssejtes kezelés

iStock_000012853978XSmall.jpg

 

Mik azok az őssejtek?

Az őssejtek speciális, nagyon értékes sejtek, melyek kis számban szinte minden szövetben- így a bőrben is jelen vannak. Feladatuk az adott szövet folyamatos megújítása, hibáinak kijavítása.
Az emberi hámréteg legalsó sejtsorában, a bazális rétegben is megtalálhatóak, ahol szerepük kulcsfontosságú. Ebben a rétegben történik ugyanis osztódásuk, amivel biztosítják a bőr megújulását. Ez az őssejt osztódása közben egy biológiai "trükköt" hajt végre: lemásolja saját magát és létrehoz egy speciális bőrsejtet. Az őssejt így folyamatosan tud reprodukálódni, ugyanakkor a bőrt is ellátja új, fiatal bőrsejtekkel.
Amíg az őssejtek aktívak és képesek önmagukat lemásolni, a bőr fiatal és feszes marad.
Sajnos aktivitásuk az idő múlásával szép lassan csökken...
 

 

Mivel támagatható az őssejtek aktivitása?

Az emberi őssejtek működését leginkább a hozzájuk - működésben legközelebb álló- növényi őssejtekkel lehet támogatni.
 

Miért, mit tudnak a növényi őssejtek?

Az emberi őssejtekkel ellentétben a növényi sejtek "mindnere képes" úgynevezett totipotens sejtek: mindegyik sejt képes arra, hogy új szervet, vagy akár egy egész növényt hozzon létre.
Minden őssejtje specifikus epigenetikai faktorokat hordoz magában, aminek feladata, az őssejt önmegújító képességének fenttartása.
Kimutatták, hogy a növényi őssejtek, az emberi felnőtt őssejtekhez hasonló genetikai faktorokkal rendelkeznek, így pozitívan tudják befolyásolni a bőr sejtjeinek működőképességét és vitalitását.
 

A sérülés-gyógyító mechanizmusról

A növényi sejtek felhasználásának innovatív technológiája a saját sérülés gyógyító mechanizmusukon alapul. Ezt a gyógyító folyamatot úgynevezett hegszövet- képző (callus) sejtek segítségével végzik, amelyek visszadifferenciálódott őssejteket tartalmaznak.
Ezeket a hegszövet sejteket vonják ki, és helyezik bele a kozmetikumokba- a bőr számára hasznosítható formában.
 
A növényi őssejtek az emberi bőr sejtjeire gyakorolt védő és megerősítő hatását in-vitro tesztekkel bizonyítják. Tanulmányokkal kimutatták öregedésgátló és ránctalanító hatásukat.
 
Növényi őssejtes kezelés ára
1alkalom 7500,-
3 alkalom 20.000,-