Green Point Beauty - Testkezelő és kozmetikai szalon Green Point Beauty - Testkezelő és kozmetikai szalon Green Point Beauty - Testkezelő és kozmetikai szalon

Cellulit kezelés

Mi az a cellulit?

iStock_000006342673_ExtraSmall.jpgA narancsbőr, vagy más néven cellulit a női szépség makacs ellensége. Életkortól és testalkattól függetlenül a nők között meglepően sok esetben fordul elő ez a kellemetlen bőrfelszín-változás, melyet a kötőszövetbe felhalmozódott zsír és salakanyag okoz.

Ha túl sok méreganyag gyűlik össze egy helyen az a környező szövetekből magához vonzza a vizet és egyre nagyobb göböcskéket hoz létre. A megduzzadt csomók végül egymással találkozva felszakítják a kötőszöveti rostok rácsszerkezetét, így a bőr a narancs héjához hasonlóan egyeletlenné válik.

A cellulit kifejezés nem összekeverendő a cellulitisz kifejezéssel. A cellulitisz a lazarostos kötőszövet fájdalmas gyulladását takarja, ami sokkal súlyosabb elváltozást jelent.

 

Mitől alakul ki?

Sajnos a narancsbőr a felnőtt nők csaknem 90%- át érinti, és fiatal korban is egyre gyakrabban és korábban jelenik meg.

Kialakulása mögött sokszor a szervezetünk hormonális egyensúlyának a felborulása, helytelen étkezési szokások (sok hús, cukor, finomított élelmiszer, adalékanyagok), kevés folyadékbevitel bújik meg.

A kevés és nem megfelelő minőségű folyadékbevitel miatt a bőrben nyirokpangás alakul ki, emiatt rakódik le zsírsejtekben a salakanyag. Ezeket nagy részben köszönhetjük az egyre tápanyagszegényebb, de annál több méreganyaggal teli élelmiszereknek és a mozgásszegény életmódnak. 

„Az vagy, amit megeszel!”

Több tudós véleménye szerint testünk a bőrbe, egész pontosan a zsírszövetbe száműzi a szervezet számára feleslegesen bevitt méreganyagokat, ezzel óvva létfontosságú szerveinket.

Az élelmiszerekben található hormonok és más adalékanyagok, a hús, a füstölt élelmiszerek, az édesség, az alkohol, a kávé és a cukrozott üdítők túlzott fogyasztása nagymértékben hozzájárulnak a salakosodáshoz.  A keringésjavító és a hormon tartalmú gyógyszerek szedése, továbbá a kevés folyadék bevitel is kedvezőtlenül hat a bőr keringésére.

Hogyan kezeljük?

 Azokon a testrészeken, ahol cellulit található, rossz a bőrszövet vér- és nyirokkeringése, ezért lassabb az anyagcseréje. A cellulites bőr ezért általában tapintásra is hidegebb.

Kezelésében tehát az első és legfontosabb feladat a vér- és nyirokkeringés fokozása. A keringés fokozása nem csak az adott területen fontos, hanem az egész szervezet nyirokkeringésének serkentése a cél, mivel sokunknál már ez általános egészségügyi problémát jelent az ülő- vagy állómunka miatt.

Ajánlott kezelések:

A lehetséges kezeléskombinációikat az árlistában találod!

Kavitációs zsírbontás

A kavitációs zsírbontás alapja a kavitáció, egy olyan fizikai jelenség, melynek következtében egy anyag folyadék fázisból nyomás hatására hirtelen gáz fázisba megy át. A kozmetikai és orvosi kezeléseknél a kavitáció speciális frekvencián kibocsátott ultrahang hullámok által keltett hatás.

A  Cavistar  zsírbontó készülék speciális frekvencián (47 kHz-en) működő ultrahang hullámot bocsát ki, amely egyenletes, szabályozott  mikroméretű vákuumbuborékokat hoz létre a sejt közötti térben. Így a kezelés során ez túlnyomás alá helyezi a zsírsejteket és szétrombolja azok sejtfalát. Ez teszi lehetővé, hogy a sejtből trigliceridek formájában távozni tudjon a zsír, mely először a sejtközötti térbe áramlik, ahonnan a nyirokkeringés juttatja ki a szervezetből.

A kavitációs zsírbontás után a felbontott zsírok és méeganyagok kijuttatását a szervezetből nyirokmasszázzsal vagy celullitmaszázzsal támogatjuk.

 

Cellulitmasszázs

A cellulitmasszázs segít a lerakódott zsírsejtek feltörésében, fokozza a vér és nyirokkeringést, ami fontos a felgyülemlett salakanyagok elszállításában.  A kézi fogásokat szükség esetén vákumos kezeléssel kombinálhatók, ami szintén a zsírtörésben illetve az intenzív vérbőség kialakulásában játszik szerepet.

A cellulit masszázsnak esztétikai eredményein kívül komoly élettani hatása is van a szervezetre. A lerakódott salakanyagok eltávolítása segít a test méregtelenítésében, amely erősíti az immunrendszert, ellenállóbbá teszi a szervezetet. A masszázs után  egy általános megkönnyebbülést, közérzetjavulást érezhetsz!

 Rádiófrekvenciás feszesítés

A rádiófrekvencia napjaink egyik legeredményesebb és legmodernebb gépi kezelése, ha zsírbontásról és feszesítésről van szó. Látványos segítséget nyújt ha fogyás a célunk, helyileg segít az alakformálásban.

Tekercselés

Ez a kezelés hatékony fogyasztó-feszesítő hatással bír, segít a lerakódott méreganyagok elszállításában, fokozza a zsírégetést és a sejtoxidáció beindításával feszesíti a bőrt.

A kezeléshez használt anyag általam készített natúr és bio összetevőket tartalmazó szőlőmagolaj alapú készítmény, (paprika és fahéj kivonattal), amely intenzíven táplálja a bőrt. Hatására a bőr kipirosodik, ez mutatja a keringés, és ezzel együtt a méregtelenítés fokozódását.

A speciális testtekercselő fólia alatt kellemes melegséget fogsz érezni!

Holt tengeri iszappakolás

A Holt-tengeri iszap méregtelenítő hatású, támogatja a keringést, így segíti a lerakódások kijutását a szervezetből.

A Holt- tengeri iszap köztudottan rendkívül magas mennyiségben tartalmaz ásványi sókat, nyomelemeket, hatóanyag tartalma kiemelkedően magas.  Bőrfeszesítő hatásáról híres. Az általam használt pakolás kizárólag 100% izraeli iszap, bármilyen más összetevő (tartósító szer, színezék, illatanyag stb) hozzáadása nélkül. 

Nyirokmasszázs

A nyirokmasszázs olyan speciális masszázstechnika, melynek segítségével a nyirokáramlás többszörösére növelhető, ezzel segítve a méreganyagok felszabadulását és hatékony kiürítését.

Nyirokmasszázs + iszappakolás

A kezelés során nagyjából 50 percben nyirokkeringést fokozó mozdulatokkal a teljes testet átmasszírozzuk, majd a helyspecifikus pakolás felhelyezése után egy fóliatakaró alatt pihen fél órát. Természetesen lehetőség van zuhanyzásra a kezelés után, hogy a pakolást maradéktalanul el lehessen távolítani.  A kezelés után a vendég egy általános megkönnyebbülést, közérzetjavulást érezhet az intenzív méregtelenítés következtében. A megfelelő folyadékfogyasztás elengedhetetlen a kezelés sikerességéhez!

A lehetséges kezeléskombinációikat az árlistában találod!

 

Otthoni kezelés

A kezelések között eltelő időben, illetve a kúra után fontos, hogy otthoni ápolással fokozd a kúra hatékonyságát, és/ vagy fenntartsd az elért eredményt.

Erre ajánlom Neked a Biola cellulit kezelő termékeit!  Mindkettőt használhatod önmagában, vagy tekercselésseléssel együtt.

 

Ellenjavallatok:

  • Lázas állapot
  • Bőrbetegség, bőrgyulladás
  • Érzékenység vagy allergia a felhasznált anyagokra (fahéj, paprika)
  • Akut szívelégtelenség
  • Menstruáció
  • Vérzékenység
  • Fertőző betegség
  • Terhesség
  • Szoptatás
  • Keringési rendellenesség, vagy visszeresség

A cellulitrol bővebben itt olvashatsz!

Dr. Kohán József cikke alapján.

iStock_000014160977Medium.jpg