,

Green Point Beauty - Testkezelő és kozmetikai szalon Green Point Beauty - Testkezelő és kozmetikai szalon Green Point Beauty - Testkezelő és kozmetikai szalon

A problémás bőr kezelése

 

 

 Mit értünk a „problémás bőr” alatt?

A problémás bőr elsősorban a tisztátlan, aknés, pattanásos vagy mitesszeres bőrt jelenti.  Jellemzően fokozott faggyútermeléssel (zsírtermeléssel) és szaruképződéssel, ellenben felszíni vízhiánnyal jár együtt. Gyakran gyulladás is kíséri  a tüneteket.

 

 Mitől alakulhat ki a problémás bőr?

Az ilyen bőrtípusok kialakulását tehát egyrészről a túlzott mértékű faggyú termelődése, más részről a legfelső hámréteg a szükségesnél lassabb megújulása okozza. Mivel a bőr felszínén lévő elszarusodott bőr nem válik le a megfelelő tempóban (kb. 4 hetente), így az alatta keletkezett túlzott mennyiségű faggyú megreked, és gyulladást eredményezve a bőrben létrehozza az mitesszert, rosszabb esetben az aknét.

Ezekre – a normálistól eltérő folyamatokra számtalan belső tényező adhat okot. A

  • hormonrendszer, akár csak kismértékű rendellenessége,
  • emésztési problémák,
  • nyirokkeringési zavar,
  • helytelen táplálkozás és esetleges ételallergiák.

Sajnos ezek gyakran a modern, városi életmód velejárói. A rohanó életmód és helytelen étkezési szokások (sok fehérje és szénhidrát), tápanyag és vitaminhiány mind kiváltó okai ennek a bőrtünetnek.

Majd végül, de nem utolsó sorban a stressz, amely gyakran beláthatatlan hatással van a szervezetre, egyéb lelki okokról nem is beszélve.

 

Hogyan kezeljük a problémás bőrt?

A belső problémák kezelése elsődleges, de a pontos okok feltárásához orvos - természetgyógyász segítségét érdemes kérni. Mindenesetre fontos a szervezet méregtelenítése, de minimum a káros tápanyagoktól való megkímélése. Feldolgozott élelmiszerek, „üres” szénhidrátok (fehér cukor és liszt) túlzottan sós és fűszeres ételek kerülése javasolt. Javulást hozhat még, ha kőolaj-mentes kozmetikumokat használunk, így nem képződik a bőrön olyan réteg, ami gátolná a bőrt a légzésben.  

spa_packages.jpg

 Alkalmazott kezelések és hatóanyagok:

  • letisztítás
  • peelingezés mikrodermabrázióval vagy hidroabrázióval
  • Vio kezelés: másnéven ózonkezelés, ami összehúzó, fertőtlenítő és faggyútermelés csökkentő hatással bír.
  • ultrahangos hatóanyagbevitel:  gyulladástcsökkentő aloe vera, antibakteriális hatóanyagok, gyógynövények és  B vitaminkomplexek bevitele a bőrbe.
  • pakolás - antibakteriális, zöld agyagos vagy Holt-tengeri iszapos bőrnyugtató maszk.
  • bőrnyugató zárókrém

 

Egy 5 alkalmas kúrával nagy mértékben csökkenthetőek, vagy akár meg is szüntethetőek ezek a tünetek, de minden esetben szükséges a szervezetet belülről is támogatni a regenerációban. 

Megoldáscsomagok:

1 alkalmas kezelés: 6500,-

5 alkalmas kúra      30.000,-

Az aknék után heggel gyógyuló bőröket érdemes dermapennel kezelni. A megfelelő hatóanyagok használatával egy 10 alkalmas kúrával jelntősen csökkenthetőek a hegek mélysége.