Green Point Beauty - Testkezelő és kozmetikai szalon Green Point Beauty - Testkezelő és kozmetikai szalon Green Point Beauty - Testkezelő és kozmetikai szalon

Kavitációs zsírbontás 

iStock_000015955403Medium.jpgMi az a kavitáció?

A kavitációs zsírbontás alapja a kavitáció, egy olyan fizikai jelenség, melynek következtében egy anyag folyadék fázisból nyomás hatására hirtelen gáz fázisba megy át. A kozmetikai és orvosi kezeléseknél a kavitáció speciális frekvencián kibocsátott ultrahang hullámok által keltett hatás.

A  Cavistar  zsírbontó készülék speciális frekvencián (47 kHz-en) működő ultrahang hullámot bocsát ki, amely egyenletes, szabályozott  mikroméretű vákuumbuborékokat hoz létre a sejt közötti térben. Így a kezelés során ez túlnyomás alá helyezi a zsírsejteket és szétrombolja azok sejtfalát. Ez teszi lehetővé, hogy a sejtből trigliceridek formájában távozni tudjon a zsír, mely először a sejtközötti térbe áramlik, ahonnan a nyirokkeringés juttatja ki a szervezetből.

 

Kinek ajánlott a kezelés?

A kezelés elsősorban azoknak ajánlom, akik a normál, illetve enyhén túlsúlyos csoportba tartoznak és szeretnének megszabadulni a has, csípő, fenék, comb illetve kar területén felhalmozódott nemkívánatos lokális zsírrétegtől. Ez a módszer elsősorban alakformálásra lett kialakítva, nem konkrét testtömeg csökkentésre.

15 kg feletti túlsúly esetén ajánlott egyéb szakember segítségét kérni, és több oldalról megközelíteni a problémát.  Egy esetleges életmódváltással egybekötve (étrend, mozgás stb.) szép eredmények érhetőek el.

 

Milyen céllal használható a kavitáció?

 • Lokális zsírbontás
 • Karcsúsítás
 • Alakformálás

 

Mik a javasolt kiegészítő kezelések?

Kavitációs zsírbontás után elengedhetetlen valamilyen nyirokkeringést fokozó kiegészítő kezelés igénybevétele.

Pl. kézi nyirokmasszázs, köpölyözés.

Cellulitos bőrkép esetén javasolt egy cellulit masszázs és/ vagy testtekercselés, amivel többszörösére növelhetjük a hatékonyságot!

 

Mivel tehetem még hatékonyabbá a kezelést?

A kezelés hatékonyságához elengedhetetlen a megfelelő folyadék bevitel (2,5 -3l naponta) a zsírok és méreganyagok tökéletes kiürülése érdekében. Ha ez nem történik meg, könnyen előfordulhat, hogy a felszabadult zsír egyéb testtájakon épül vissza az ott található zsírszövetbe. Javasolt zöld tea fogyasztása, ami segíti a szervezetet a méregtelenítésben.

Nagyon fontos a kezelést követő 1-2 napban a szénhidrát és a cukor teljes kizárása az étrendből, így megkönnyítve szervezetünknek a helyileg felbontott zsír lebontását és kiürülését.   Általánosságban javasolt a mediterrán diéta betartása, ami sok friss zöldséget, halat, húsételeket, zsírszegény sajtot és sok folyadékot jelent.

Szintén fontos a kezelés utáni sport, vagy minimum 30 perc séta betartása, hiszen így intenzíven serkenteni tudjuk a kiürülést és az oxidációs folyamatokat.

A szabályok betartása mellet, egy átlagos 8-10 alkalmas kúra után 1-2 ruhaméret csökkenést érhetünk el, a bőrkép jelentős javulása mellett . A cellulit jelentősen csökkenhet, a bőr látványosan feszesebb lesz!

 

Ellenjavallatok:

 • Terhesség vagy szoptatás
 • Menstruáció
 • Epilepszia
 • Szív és érrendszeri, keringési megbetegedés
 • Pacemaker
 • Májbetegség
 • Cukorbetegség
 • Veseműködési zavar
 • Bőrbetegség vagy gyulladás a kezelt területen

 

1 alkalom kavitációs zsírbontás vákumos masszázzsal 9.000,-

5 alkalmas bérlet  40.000,-